Ангели на 4-те природни елементи

Ангели на 4-те природни елементи
Judy Hall

Оние кои го слават постоењето и моќта на небесните ангели веруваат дека Бог доделил четворица од неговите архангели да бидат задолжени за четирите елементи во природата — воздухот, огнот, водата и земјата. Се верува дека овие архангели, преку нивните посебни вештини, можат да ни помогнат да ја насочиме нашата енергија за да создадеме рамнотежа во различни аспекти од нашите животи. За случајните ентузијасти на проучувањето на ангелите, овие архангели претставуваат забавен начин на кој се бара водство во нашите животи, додека за побожните религиозни или за сериозните практичари на Њу Ејџ, архангелите се сосема реални ентитети кои комуницираат со нас на опипливи начини. Некои верници, на пример, веруваат дека ангелите разговараат со нас преку различни бои на светлосни зраци испратени од небото. Без разлика дали вашето ниво на верување е рекреативно или буквално, овие четири важни архангели служат за да ги претстават четирите суштински земјени енергии во нашите животи.

Рафаел: Воздух

Архангел Рафаел го претставува елементот воздух во природата. Рафаел е специјализиран за помагање во лекувањето на телото, умот и духот. Некои практични „воздушни“ начини на кои Рафаел може да ви помогне вклучуваат: помагање да се ослободите од нездравите оптоварувања што го блокираат вашиот напредок во животот, да ве инспирира да ја подигнете вашата душа кон Бога за да откриете како да живеете на здрави начини и да ве поттикне да се искачите кон исполнување на Божјите намери за вас.

Михаил: Оган

Архангел Михаилпретставува елемент на оган во природата. Мајкл е специјализиран за помагање со вистината и храброста. Некои практични „огнени“ начини на кои Мајкл може да ви помогне вклучуваат: да ве разбуди да ја следите духовната вистина, да ве поттикне да ги изгорите гревовите во вашиот живот и да барате светост што ќе ви ја прочисти душата и да ја поттикне вашата храброст да ги преземете ризиците што Бог сака да ги преземете да стане посилна личност и да помогне светот да стане подобро место.

Исто така види: Ноќта на вештерките во исламот: Дали муслиманите треба да слават?

Габриел: Вода

Архангел Гаврил го претставува тековниот елемент на водата во природата. Габриел е специјализиран за помагање во разбирањето на Божјите пораки. Некои практични начини на кои Габриел може да ви помогне вклучуваат: да ве инспирира да размислувате за вашите мисли и емоции за да можете да научите духовни лекции од нив, да ве научи како да бидете поприемливи за Божјите пораки (и будниот живот и соништата) и помагајќи ви да ги толкувате значењето на тоа како Бог комуницира со вас.

Исто така види: Суеверија и духовни значења на родените знаци

Уриел: Земјата

Архангел Уриел го претставува цврстиот елемент на земјата во природата. Уриел е специјализиран за помагање со знаење и мудрост. Некои практични „земјени“ начини на кои Уриел може да ви помогне да вклучите: да ве втемели во цврстата сигурност на знаењето и мудроста што доаѓаат од Бог (наместо други извори што се несигурни) и како да донесете стабилност во ситуациите во вашиот живот за да можете да напредувате како Бог има намера.

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Хоплер, Витни. „Архангелите на4 елементи: Воздух, оган, вода и земја." Learn Religions, 28 август 2020 година, learnreligions.com/archangels-of-four-elements-in-nature-124411. Hopler, Whitney. (2020, 28 август) Архангели од 4-те елементи: воздух, оган, вода и земја. Преземено од //www.learnreligions.com/archangels-of-four-elements-in-nature-124411 Хоплер, Витни. Воздух, оган, вода и земја." Learn Religions. //www.learnreligions.com/archangels-of-four-elements-in-nature-124411 (пристапено на 25 мај 2023 година). цитат за копирањеJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.