Доминион Ангели Доминиони Ангел Хор Ранг

Доминион Ангели Доминиони Ангел Хор Ранг
Judy Hall

Извршување на Божјата волја

Доминионите се група на ангели во христијанството кои помагаат да се одржи светот во правилен ред. Ангелите на доминацијата се познати по тоа што ја даваат Божјата правда во неправедни ситуации, покажуваат милост кон луѓето и им помагаат на ангелите во пониските чинови да останат организирани и добро да ја извршуваат својата работа.

Кога ангелите на доминација ги извршуваат Божјите судови против грешните ситуации во овој паднат свет, тие ја имаат на ум Божјата добра првобитна намера како Творец за секого и сè што создал, како и Божјите добри намери за животот на секоја личност веднаш. Доминиите работат за да го направат она што е навистина најдобро во тешки околности - она ​​што е правилно од Божја перспектива, иако луѓето можеби не го разбираат.

Примери на ангели на доминација на дело

Библијата опишува познат пример во приказната за тоа како ангелите на Доминион ги уништуваат Содом и Гомор, два антички града кои биле полни со грев. Доминионите носеа мисија дадена од Бога која можеби изгледа сурова: целосно да ги уништат градовите. Но, пред да го сторат тоа, тие ги предупредиле единствените верни луѓе што живееле таму (Лот и неговото семејство) за тоа што ќе се случи и им помогнале на тие праведни луѓе да избегаат.

Доминациите, исто така, често дејствуваат како канали на милосрдие за Божјата љубов да тече кон луѓето. Тие ја изразуваат Божјата безусловна љубов во исто време како што ја изразуваат Божјата страст за правда. Бидејќи Бог е и едното и друготопотполно љубезни и совршено свети, ангелите на Доминион гледаат на Божјиот пример и се трудат максимално да ги балансираат меѓу љубовта и вистината. Љубовта без вистина не е навистина љубовна, затоа што се задоволува со помалку од најдоброто што би требало да биде. Но, вистината без љубов не е навистина вистинита, бидејќи не ја почитува реалноста дека Бог ги натерал сите да даваат и примаат љубов. Доминионите го знаат ова и ја држат оваа тензија во рамнотежа додека ги донесуваат сите свои одлуки.

Исто така види: Што е стотник во Библијата?

Гласници и управители за Бога

Еден од начините на кои ангелите на доминација редовно ја испорачуваат Божјата милост до луѓето е одговарање на молитвите на водачите ширум светот. Откако светските лидери - во кое било поле, од владата до бизнисот - се молат за мудрост и водство за конкретните избори што треба да ги направат, Бог често им доделува Доминиони да ја пренесат таа мудрост и да испраќаат нови идеи за тоа што да се каже и направи.

Исто така види: Секое животно во Библијата со референци (NLT)

Архангел Задкиел, ангелот на милосрдието, е водечки ангел на Доминиони. Некои луѓе веруваат дека Задкиел е ангелот кој го спречил библискиот пророк Авраам да го жртвува својот син Исак во последен момент, со милостиво обезбедување овен за жртвата што ја побарал Бог, за Авраам да не мора да му наштети на својот син. Други веруваат дека ангелот бил самиот Бог, во ангелска форма како Ангел Господов. Денес, Задкиел и другите владенија кои работат со него во пурпурниот светлосен зрак ги поттикнуваат луѓето да се исповедаат и да се одвратат однивните гревови за да можат да се приближат до Бога. Тие им испраќаат на луѓето сознанија за да им помогнат да научат од своите грешки додека ги уверуваат дека можат да одат напред во иднината со самодоверба поради Божјата милост и простување во нивните животи. Доминиите, исто така, ги поттикнуваат луѓето да ја користат својата благодарност за тоа како Бог им покажал милост како мотивација да покажат милост и добрина на другите луѓе кога прават грешки.

Ангелите на доминација ги регулираат и другите ангели во ангелските редови под нив, надгледувајќи како ги извршуваат своите должности дадени од Бог. Доминиите редовно комуницираат со долните ангели за да им помогнат да останат организирани и на вистинскиот пат со многуте мисии што Бог им ги доделил да ги извршуваат. Конечно, Dominions помагаат да се задржи природниот поредок на универзумот како што Бог го дизајнирал, со спроведување на универзалните закони на природата.

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Хоплер, Витни. „Што се ангелите на доминион? Научи религии, 8 февруари 2021 година, learnreligions.com/what-are-dominion-angels-123907. Хоплер, Витни. (2021, 8 февруари). Што се ангелите на доминација? Преземено од //www.learnreligions.com/what-are-dominion-angels-123907 Hopler, Whitney. "Што се ангелите на доминион?" Научете религии. //www.learnreligions.com/what-are-dominion-angels-123907 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.