Користење на свеќи за молитва за помош од ангелите

Користење на свеќи за молитва за помош од ангелите
Judy Hall

Користењето свеќи за да ви помогне да се молите за помош од ангелите е прекрасен начин да ја изразите својата вера бидејќи пламенот од свеќи испушта светлина што ја симболизира верата. Различни обоени свеќи ги претставуваат различните типови на бои на светлосни зраци кои одговараат на различните видови на работа што ја вршат ангелите, а црвената ангелска молитва свеќа се однесува на црвениот ангелски светлосен зрак, кој претставува мудра служба. Архангел задолжен за црвениот зрак е Уриел, ангелот на мудроста.

Привлечена енергија

Мудрост за донесување најдобри одлуки (особено за тоа како да му служиме на Бог во светот).

Исто така види: Како да користите свеќа за молитва бел ангел

Кристали

Заедно со вашата црвена ангелска молитва свеќа, можеби ќе сакате да користите кристали кои служат како алатки за молитва или медитација. Многу кристали вибрираат на различните енергетски фреквенции на ангелската светлина.

Кристалите кои добро се поврзуваат со зракот на црвената светлина вклучуваат:

 • Килибар
 • Огнен опал
 • Малахит
 • Базалт

Етерични масла

Можете да ја надополните вашата молитвена свеќа со етерични масла (чистите есенции на растенијата) кои содржат моќни природни хемикалии со различни видови вибрации кои можат да привлечат различни видови на ангелска енергија . Бидејќи еден од начините на кој можете да ослободите есенцијални масла во воздухот е преку палење свеќи, можеби ќе сакате да запалите есенцијално масло во свеќа во исто време кога ја палите свеќата за молитва на црвениот ангел.

Некои есенцијални маслаповрзани со ангелите со црвени зраци се:

 • Црн пипер
 • Каранфил
 • Темјан
 • Грејпфрут
 • Мелиса
 • Петитграин
 • Равенсара
 • Сладок риган
 • Равец

Фокус на молитвата

Пред да ја запалите црвената свеќа за да се молите, корисно е да изберете место и време во кои можете да се молите без да се расејувате. Можете да ги фокусирате вашите молитви кон Бога, Уриел и другите ангели на црвените светлосни зраци на барање мудрост што ви треба за услуга. Молете се за да можете да ги откриете, развиете и користите карактеристичните таленти што Бог ви ги дал за да придонесете за светот на начините на кои Бог има намера да го направи подобро место. Побарајте водство за тоа на кои конкретни луѓе Бог сака да им служите, како и кога и како Бог сака да им помогнете.

Исто така види: Фестивалот Римска Февруалиа

Може да побарате помош за да развиете сочувство што ви е потребно за да се грижите за потребите на луѓето на кои Бог сака да им помогнете, како и за храброста и зајакнувањето што ви е потребно за добро да им служите.

Уриел и ангелите со црвени зраци кои служат под негово водство, исто така, можат да фрлат светлина врз темните аспекти во вас (како што се себичноста и грижата) кои ве спречуваат да им служите на другите во потполност. Кога се молите, тие можат да ви помогнат да ги надминете тие пречки и да станете личност која им служи на другите на начини што ги привлекуваат кон Бога.

Специјалитети на ангелот на црвениот зрак

Кога се молите за исцелување од ангелите со црвени зраци, чувајтена ум овие нивни специјалитети:

 • Тело: подобрување на функцијата на крвта и циркулаторниот систем, подобрување на функцијата на репродуктивниот систем, зајакнување на мускулите, ослободување на токсините од целото тело, зголемување на енергијата низ телото.
 • Ум: зголемување на мотивацијата и ентузијазмот, замена на стравот со храброст, надминување на зависноста, развивање и користење таленти.
 • Дух: дејствување според вашите верувања, работа за правда во неправедни ситуации, развивање сочувство, развивање великодушност .
Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Хоплер, Витни. „Свеќа за молитва на црвениот ангел“. Научи религии, 16 февруари 2021 година, learnreligions.com/red-angel-prayer-candle-124720. Хоплер, Витни. (2021, 16 февруари). Молитвена свеќа за црвен ангел. Преземено од //www.learnreligions.com/red-angel-prayer-candle-124720 Hopler, Whitney. „Свеќа за молитва на црвениот ангел“. Научете религии. //www.learnreligions.com/red-angel-prayer-candle-124720 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.