13 Ви благодариме библиски стихови за да го изразите вашето ценење

13 Ви благодариме библиски стихови за да го изразите вашето ценење
Judy Hall

Христијаните можат да се обратат кон Светото писмо за да изразат благодарност кон пријателите и членовите на семејството, зашто Господ е добар, а неговата љубезност е вечна. Охрабрете се од следните библиски стихови кои се посебно избрани за да ви помогнат да ги најдете вистинските зборови на ценење, да изразите љубезност или да му кажете на некого искрено благодарност.

Ви благодариме библиски стихови

Ноеми, вдовица, имаше два оженети сина кои умреа. Кога нејзините снаи ветија дека ќе ја придружуваат назад во нејзината татковина, таа рече:

„И Господ нека те награди за твојата добрина...“ (Рут 1:8, NLT)

Кога Воз дозволи Рут за да собере жито во неговите ниви, таа му се заблагодари за неговата добрина. За возврат, Воз ѝ оддаде почит на Рута за сето она што го направи за да и помогне на нејзината свекрва, Ноемина, велејќи:

„Господ, Богот на Израел, под чии крилја дојдовте да се засолни, нека ве награди целосно за она што го направи“. (Рут 2:12, NLT)

Во еден од најдраматичните стихови во Новиот завет, Исус Христос рекол:

„Нема поголема љубов од тоа да се положи животот за своите пријатели“ (Јован 15 :13, NLT)

Има подобар начин да му заблагодарите на некого и да му го разубавите денот отколку да му го посакате овој благослов од Софонија:

„Зашто Господ, вашиот Бог, живее меѓу вас. Тој е моќен спасител. Тој ќе ве воодушеви со радост. Со својата љубов ќе ги смири сите ваши стравови. Тој ќе се радува на тебе со радостпесни.“ (Софонија 3:17, NLT)

Откако Саул умре и Давид беше помазан за цар на Израел, Давид ги благослови и им се заблагодари на луѓето што го погребаа Саул:

Исто така види: Митологија на Ах Пуч, Бог на смртта во религијата на Маите„Господ сега нека ви покаже добрина и верност, а и јас ќе ти ја покажам истата милост затоа што ти го направи тоа.“ (2 Самуил 2:6, NIV)

Апостол Павле испрати многу зборови на охрабрување и благодарност до верниците во црквите што ги посети. црквата во Рим напиша:

На сите во Рим кои се сакани од Бога и повикани да бидат Негови свети луѓе: благодат и мир од Бога, нашиот Отец и од Господ Исус Христос. Прво, Му благодарам на мојот Бог преку Исус Христос за сите вас, бидејќи вашата вера се објавува низ целиот свет. 1> Секогаш му благодарам на мојот Бог за вас, за неговата благодат што ви ја дава во Христа Исуса, зашто во него сте се збогатиле во секој поглед - со секакви говори и со секакво знаење - Бог така го потврдува нашето сведоштво за Христос меѓу вас. Затоа не ви недостасува никаков духовен дар додека нестрпливо чекате да се открие нашиот Господ Исус Христос. Тој исто така ќе ве држи цврсти до крај, за да бидете непорочни во денот на нашиот Господ Исус Христос. (1. Коринтјаните 1:4–8, NIV)

Павле никогаш не пропуштил искрено да му се заблагодари на Бог за неговите лојални партнери во службата. Тој ги увери дека тојрадосно се молеше во нивно име:

Му благодарам на мојот Бог секогаш кога ќе се сетам на тебе. Во сите мои молитви за сите вас, секогаш се молам со радост поради вашето партнерство во евангелието од првиот ден до сега... (Филипјаните 1:3-5, NIV)

Во неговото писмо до ефеската црква семејството, Павле ја изразил својата непрестајна благодарност на Бога за добрата вест што ја слушнал за нив. Тој ги увери дека редовно се посредува за нив, а потоа им изрече прекрасен благослов на своите читатели:

Поради оваа причина, откако слушнав за вашата вера во Господ Исус и за вашата љубов кон сиот Божји народ, не сум престанав да се заблагодарувам за тебе, да се сеќавам на тебе во моите молитви. Постојано го молам Богот на нашиот Господ Исус Христос, славниот Отец, да ви даде Дух на мудрост и откровение, за да го запознаете подобро. (Ефесјаните 1:15-17, NIV)

Многу големи водачи дејствуваат како ментори на некој помлад. Зашто апостол Павле негов „вистински син во верата“ бил Тимотеј:

Исто така види: Кои се петте заповеди на Католичката црква?Му благодарам на Бога, Кому му служам, како и моите предци, со чиста совест, како ноќ и ден постојано те паметам во моите молитви. Сеќавајќи се на твоите солзи, копнеам да те видам, за да бидам исполнет со радост. (2. Тимотеј 1:3-4, NIV)

Павле повторно му се заблагодари на Бога и се молеше за своите солунски браќа и сестри:

Му благодариме на Бога секогаш за сите вас, постојано ве спомнуваме во нашите молитви. (1Солунјаните 1:2, ESV)

Во Броеви 6, Бог му рекол на Мојсеј да побара Арон и неговите синови да ги благословуваат синовите на Израел со извонредна изјава за безбедност, благодат и мир. Оваа молитва е позната и како благослов. Таа е една од најстарите песни во Библијата. Благословот, полн со значење, е прекрасен начин да му се заблагодариме на некој што го сакаш:

Господ да те благослови и да те чува;

Господ да направи Неговото лице да свети врз тебе,

И биди милостив кон тебе;

Господ го издигнува Своето лице кон тебе,

И ти дава мир. (Броеви 6:24-26, ESV)

Како одговор на Господовото милосрдно избавување од болеста, Езекија му принесе песна на благодарност на Бога:

Живиот, живиот, тој ти благодари, како што правам јас денес ; таткото им ја кажува на децата вашата верност. (Исаија 38:19, ESV) Цитирајте ја оваа статија Форматирајте го вашиот цитат Ферчајлд, Мери. „13 Ви благодариме библиски стихови за изразување на вашето ценење“. Научете ги религиите, 5 април 2023 година, learnreligions.com/thank-you-bible-verses-701359. Ферчајлд, Мери. (2023, 5 април). 13 Ви благодариме библиски стихови за да го изразите вашето ценење. Преземено од //www.learnreligions.com/thank-you-bible-verses-701359 Fairchild, Mary. „13 Ви благодариме библиски стихови за изразување на вашето ценење“. Научете религии. //www.learnreligions.com/thank-you-bible-verses-701359 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.