Ангелски молитви: Молитва на Архангел Јофиел

Ангелски молитви: Молитва на Архангел Јофиел
Judy Hall

Следното е молитва што може да се користи за ангелот Џофиел:

„Јофиел, ангел на убавината, му благодарам на Бога што те направи таков благослов за луѓето кои бараат убавина во нивните животи. помогни ми да забележам и да ценам како убавината на нашиот Творец се рефлектира во секој дел од создавањето - вклучително и мене. Бог кој ме создаде и ме сака без граници.

Охрабрете ме добро да одговорам на низата пораки кои општеството ми ги испраќа секој ден, велејќи ми дека некако не сум доволно убава. Секогаш кога ќе наидам на некоја од тие пораки (од реклами до објавувања на социјалните мрежи), потсетете ме дека, всушност, јас сум убава. Помогнете ми да ја развијам навиката да ги фокусирам мислите на она што Бог го кажува за мене, а не на она што им се случува на другите луѓе кажи за мене

Моето тело е уникатно и прекрасно затоа што е специјално дизајнирано од Бог за да функционира на неверојатни начини. Помогни ми да не се грижам за некоја од разликите во моето тело од телата што Бог им ги дал на другите луѓе. Можеби нема да бидам висок колку што би сакал или да ја имам бојата на очите или типот на коса што би сакал. Можеби ми пречи некоја црта на лицето, или фигурата не е онаква каква што би сакала да биде... па што? Бог ме направи тоа што сум за добри цели. Дајте ми ја самодовербата што треба да ја прифатаммоето тело целосно и ја ценам неговата препознатлива убавина. Охрабрете ме добро да се грижам и за моето тело, преку такви здрави навики како што се јадење хранлива храна и доволно спиење и редовно вежбање.

Мојот ум е моќен дар од Бога. Внесете убави мисли во мојот ум за да можам мудро да се справам со секоја ситуација во мојот живот и од точна перспектива што ја одразува убавината на Божјата вистина. Дај ми ја потребната сила да го одвратам мојот ментален фокус од грди мисли кои не ги одразуваат здравите и позитивни Божји вредности. Научи ме да размислувам критички за мислите што ми влегуваат во умот за да можам да научам да препознавам кои се навистина вистинити, да се концентрирам на нив и да ги оставам останатите. Овозможете ме да ги променам шемите на нездраво размислување што ги поттикнува зависностите од кои Бог сака да се ослободам. Бидејќи мојот ум е преплавен со многу информации секој ден, помогни ми да се концентрирам, апсорбирам и разберам што е најважно. Дозволете ми постојано да учам нешто ново што Бог сака да го знам. Секојдневно давајте ми свежи креативни идеи за решавање на проблеми, работа на проекти и изразување на моите мисли и чувства на начини кои носат радост за мене и за луѓето што ме познаваат.

Исто така види: Две католички грејс молитви за пред и после секој оброк

Мојот дух е богатство со вечна и бесконечна вредност. Помогни ми да станам поблиску до Бог секој ден со тоа што ќе откријам повеќе за Божјата светост и ќе ги развивам истите тие доблести во мојот сопствен живот.Научи ме да бидам пољубезен човек пред се бидејќи Божјата суштина е љубовта. Дозволете ми да го почувствувам присуството на Божјиот дух со мене. Помогни ми да верувам во убавината на Божјите намери за мене и да знам дека, кога и да се молам, Бог ќе одговори на убави начини за да ја разработи секоја ситуација на најдобро.

Исто така види: Умбанда религија: историја и верувања

Амин."

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Хоплер, Витни. „Молитви на ангелите: Молете се на архангел Јофиел." Learn Religions, 29 јули 2021 година, Learnreligions.com/praying-to-archangel -jophiel-124256. Hopler, Whitney. (2021, 29 јули). Angel Prayers: Praying to Archangel Jophiel. Превземено од //www.learnreligions.com/praying-to-archangel-jophiel-124256 Hopler, Whitney. : Молејќи се на Архангел Јофиел." Learn Religions. //www.learnreligions.com/praying-to-archangel-jophiel-124256 (пристапено на 25 мај 2023 година). цитат за копирањеJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.