Ангелски молитви: Молитва на Архангел Рагел

Ангелски молитви: Молитва на Архангел Рагел
Judy Hall

Архангел Рагуел, ангел на правдата и хармонијата, му благодарам на Бога што те направи посветен застапник за Божјата волја да се врши низ целиот универзум. Те молам да ме овласти да се поврзам со Бог и со другите луѓе на начини кои водат до праведност и мир. Сакам да го правам она што е правилно и да бидам сила за добро во светот.

Исто така види: Имињата на Алах во Куранот и исламската традиција

Има толку многу што не е во ред во овој паднат свет и во мојот живот. Признавам дека сум вознемирен поради тоа - и знам дека разбираш, бидејќи и гревот те лути. Секогаш кога гледате неправда, тоа ве вознемирува затоа што не одразува како Бог, Создателот, го дизајнирал светот и носи болка во животите на луѓето што Бог ги сака, како мене.

Рагел, те молам покажи ми како можам да ја насочам енергијата на мојот гнев кон неправдата на добри начини. Помогни ми да избегнам да го изразам мојот гнев на деструктивни начини што само ќе доведат до поголема болка. Упатете ме на конструктивни начини на кои можам да го искористам мојот гнев за да се изборам со неправдата со правда: да го надминам злото со добро. Исто како што светлината секогаш ја победува темнината, Божјата моќ е многу поголема од секаков вид на зло. Верувам дека Божјата сила ќе делува низ мојот живот за да ги исправам неправдите додека се молам и верно преземам акција. Помогни ми да го надминам обесхрабрувањето и апатијата за да можам да го направам она што е правилно секогаш кога имам можности да го направам тоа.

Исто така види: Завет на половина пат: Вклучување на пуританските деца

Ве молиме да ми прикажете конкретни видови на неправда во ситуации кога Бог сака да помогнам да се разоткрие вистината за она што есе случува и донесе промени на подобро. Помогнете ми да го надминам малтретирањето и да ја добијам почитта што ја заслужувам од другите, а истовремено да внимавам да се однесувам кон другите со почит што го заслужуваат. Водете ме успешно да ги решам конфликтите во моите односи со најблиските како членовите на семејството и пријателите, како и со другите со кои комуницирам секој ден на работа и околу мојата заедница. Мотивирајте ме и поттикнете ме да помогнам во решавањето на проблемите како што се озборувања, клевети, нечесност, запоставување, исклучување, вознемирување и угнетување меѓу луѓето што ги познавам. Покажете ми кои конкретни причини можам најдобро да ги поддржам за да се приклучам на борбата против неправдата во поширокиот свет (сиромаштија, криминал, кршење на човековите права, злоупотреба на животната средина на планетата итн.). Упатете ме да ги користам моите лични ресурси (време, енергија, пари и талент) за да помогнам да го направам светот поправедно место на начин на кој Бог најмногу сака да се вклучам.

Како водечки член на ангелскиот ранг на кнежевствата, Рагел, те молам помогни ми да воведам ред од хаосот во мојот живот за да можам да пораснам во мудрост и да останам верен на моите духовни убедувања под притисок. Охрабрете ме да ја ставам молитвата главен приоритет во мојот секојдневен живот и да воспоставам редовна навика за други корисни духовни дисциплини, како што се читање и размислување за светите текстови на мојата вера. Научи ме како да го нарачам мојот распоред за да инвестирам во она што е најважно: она што има вечна вредност.

Помогни ми да ја обновам мојата посветеност да го правам она што е правилно и да бидам сила за добро во светот секој ден што ми го дава Бог. Нека светот стане подобро место затоа што живеев во него. Амин.

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Хоплер, Витни. „Ангелски молитви: Молитва на Архангел Рагел“. Научи религии, 25 август 2020 година, learnreligions.com/praying-to-archangel-raguel-124261. Хоплер, Витни. (2020, 25 август). Ангелски молитви: Молитва на Архангел Рагел. Преземено од //www.learnreligions.com/praying-to-archangel-raguel-124261 Hopler, Whitney. „Ангелски молитви: Молитва на Архангел Рагел“. Научете религии. //www.learnreligions.com/praying-to-archangel-raguel-124261 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.