Како да го препознаам архангелот Задкиел?

Како да го препознаам архангелот Задкиел?
Judy Hall

Архангел Задкиел е познат како ангел на милосрдието. Тој ги охрабрува и мотивира луѓето да се обратат кон Бога за милост и прошка што им се потребни за да се излечат од болката и да го победат гревот, ослободувајќи ги да продолжат со својот живот на поздрави начини.

Задкиел, исто така, им помага на луѓето да запомнат што е најважно за да можат да се фокусираат на она што е најважно во нивниот живот. Дали Задкиел се обидува да комуницира со вас? Еве неколку знаци на присуство на Задкиел кога е во близина.

Помогнете да ги промените нездравите ставови кон здравите

Знакот за потпис на Задкиел им помага на луѓето да ги обноват своите умови да се ослободат од негативноста и да се фокусираат на здравите ставови во кои Бог сака тие да уживаат, велат верниците. Во тој процес, Задкиел им помага на луѓето да развијат доверба, да ги откријат и исполнат Божјите намери за нивните животи и да градат здрави односи со другите.

Исто така види: Која била Хана во Библијата? Мајка на Самуил

„Задкиел му помага на некого да ја види божествената суштина внатре, како и да ја согледа во другите, со што гледа надвор од фрагментираната, произведената или измачената површина изглед во божествената светлина што е внатре“, пишува Хелен Хоуп. во нејзината книга „Книга за судбина“. „Овој прекрасно моќен архангел е секогаш тука за да ни помогне да ги вратиме нашите мисли за негативност и мрачност во мисли на вера и сочувство, кои ќе ја пропуштат светлината и на тој начин ќе манифестираат подобар свет околу нас. (Позитивните афирмации се една од неговите„алатки.“)“

Во нејзината книга „Ангелот шепна“, Жан Баркер пишува дека Задкиел „ќе работи со вас за да ги отстрани сите емоционални токсини од вашето срце за да изврши емоционално исцелување, што може да се случи во чудесни начини. Тој, исто така, ќе не потсети да ги отвориме нашите срца и умови во знак на благодарност за сето она што го имаме во моментов, бидејќи само кога сме благодарни за она што го имаме и каде сме, божествениот извор ќе ни донесе уште повеќе.“

Оваа позиција на архангел кој ја надгледува планетата Јупитер во астрологијата го поврзува со изобилство добри ставови, пишува Ричард Вебстер во својата книга „Енциклопедија на ангелите“, „Задкиел е владетел на Јупитер... Поради неговата поврзаност со Јупитер, Задкиел обезбедува изобилство, добронамерност, милост, простување, толеранција, сочувство, просперитет, среќа и среќа.“

Често се случува додека луѓето се молат кога Задкиел им помага да го обноват својот ум, пишува Белинда Жуберт во својата книга. „AngelSense“, „Улогата на Задкиел е да ви помогне (додека се моли) со стабилизирање на вашиот свесен ум, а исто така ви помага да се спротивставите на ненадејните настани и моќните емоции кои се закануваат да ја поткопаат вашата самодоверба и морал. Ова се случува секогаш кога ќе почувствувате дека сте на „крајот на духовитоста“ и дека поминувате низ екстремни неволји.“

Помошта на Задкиел за луѓето да развијат дипломатија и толеранција може силно да ги залечи односите, напиша Сесили Чанери Дејмон Браун во нивната книга „Комплетниот идиотски водич за поврзување со твоите ангели“. Тие пишуваат: „Задкиел нè инспирира да ги почитуваме нашите браќа и сестри без разлика колку различни или радикални изгледаат нивните ставови. Сите ние сме поврзани со Божјата љубов. Кога тоа ќе се реализира, многу е полесно да се биде толерантен и дипломатски“.

Задкиел и ангелите што ги надгледува работата во рамките на пурпурниот светлосен зрак, кој претставува милост и трансформација. Во тој капацитет, тие можат да им ја дадат на луѓето духовната енергија што им е потребна за да ги променат нивните животи на подобро, пишува Дијана Купер во нејзината книга „Инспирација на ангелите: Заедно, луѓето и ангелите имаат моќ да го променат светот“, „Кога се повикувате Архангел Задкиел, тој ве заситува со желба и моќ да се ослободите од вашата негативност и ограничување.Ако сакате да си простите себеси или на другите, ангелите на виолетовиот зрак ќе се посредуваат и ќе ја прочистат причината за проблемот, со што ќе ја ослободат целата карма. "

Гледајќи виолетова или сина светлина

Бидејќи Задкиел ги води ангелите чија енергија одговара на пурпурниот светлосен зрак, неговата аура е длабоко виолетова сина боја. Верниците велат дека луѓето може да видат виолетова или сина светлина во близина кога Задкиел се обидува да комуницира со нив.

Во нејзината книга „The Angel Bible: The Definitive Guide to Angel Wisdom“, Хејзел Равен го нарекува Задкиел „чувар на Виолетовиот пламен на духовната трансформација и исцелување“кој „поучува доверба во Бога и Божјата благонаклоност“ и „донесува утеха во нашиот час на потреба“.

Исто така види: Фолклор на врана и гавран, магија и митологија

„Аурата на Задкиел е длабоко индиго сина боја и скапоцениот камен/кристалот што е поврзан со него е лапис лазули“, пишува Баркер во The Angel Whispered . „Со држење на овој камен над третото око [чакра] додека ја повикувате неговата помош, вие поцелосно се отворате кон божествениот извор“.

Помогнете да запомните нешто

Задкиел исто така може да комуницира со луѓето помагајќи им да запомнат нешто важно, велат верниците.

Задкиел е „познат по неговата способност да им помага на луѓето со меморијата“, пишува Баркер во „The Angel Whispered“. Ако имате потреба да се сеќавате или се обидувате да меморирате, побарајте од Задкиел да ви помогне. може да ги поддржи учениците и оние кои треба да запомнат факти и бројки."

Најважниот предмет што Задкиел може да им помогне на луѓето да запомнат се Божјите цели за нивните животи. Виртуа пишува: „Двојниот фокус на Задкиел на простувањето и меморијата може да ви помогне излечи емоционална болка од твоето минато. Архангелот може да работи со вас на ослободување од стариот гнев или чувствата на жртва за да можете да се сетите и да ја живеете вашата божествена животна цел. Додека барате емоционално исцелување од Задкиел, тој ќе го префрли вашиот фокус од болните спомени и ќе се присети наубави моменти од вашиот живот."

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Хоплер, Витни. „Како да го препознаам архангел Задкиел?" Учи религии, 29 јули 2021 година, Learnreligions.com/how-to-recognize-archangel- zadkiel-124287. Hopler, Whitney. (2021, 29 јули). Како да го препознаам архангелот Задкиел? Преземено од //www.learnreligions.com/how-to-recognize-archangel-zadkiel-124287 Hopler, Wowh Го препознавам архангелот Задкиел?" Научете религии. //www.learnreligions.com/how-to-recognize-archangel-zadkiel-124287 (пристапено на 25 мај 2023 година). цитат за копирањеJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.