Како да го препознаете Архангел Разиел

Како да го препознаете Архангел Разиел
Judy Hall

Архангел Разиел е познат како ангел на тајните бидејќи Бог му ги открива светите тајни, велат верниците. Ако Разиел те посети, тој веројатно има некои нови духовни сознанија или креативни идеи да ти пренесе.

Екстрасензорна перцепција

Еден од клучните знаци на присуството на Разиел е зголемената способност за перцепција на информации надвор од вашите физички сетила. Бидејќи Разиел ужива да им ги открива мистериите на универзумот на луѓето, може да забележите дека вашата екстрасензорна перцепција (ESP) станува посилна кога Разиел ќе ве посети, велат верниците.

Исто така види: Молитва за вашата земја и нејзините водачи

Во нивната книга, Ангелите на Атлантида: Дванаесет моќни сили за да го трансформираат вашиот живот засекогаш , Стјуарт Пирс и Ричард Крукс пишуваат:

„Кога ќе го внесеме Разиел во нашите животи преку нежни пофалби и молби, кога сме присутни на магичната чувствителност на овој ангел, ние исто така почнуваме да ја чувствуваме моќта на мистериите што продираат низ нас, тие ни го забрзуваат животот, создавајќи екстрасензорна чувствителност и оживување на нашите психички дарови. Притоа, телепатијата почнуваат да се појавуваат далечинско гледање, свесност за елементарните форми на живот, набљудување на воздушните и копнените контури создадени од клучните линии на планетарната матрица и свесноста за спојната природа на просторно-временскиот континуум“.

Авторката Дорин Вирту пишува во својата книга, Ангели 101: Вовед во поврзување, работа и исцелување со ангелите, декаРазиел „лечи духовни и психички блокови и ни помага со толкувањата на соништата и спомените од минатиот живот“.

Пораките на Raziel преку ESP може да ви дојдат на различни начини, во зависност од тоа со кое од вашите физички сетила тој духовно комуницира. Понекогаш Разиел испраќа слики преку типот на ESP наречен јасновидение, што вклучува гледање визии во вашиот ум. Разиел, исто така, може да комуницира со вас преку јасновидност, на која ќе ја слушнете неговата порака на звучен начин. Ова значи примање знаење преку звуци кои доаѓаат надвор од физичката област. Други начини на кои можете да ги почувствувате пораките на Raziel преку ESP се јасноста (примање духовни информации преку вашето физичко сетило за мирис), јасновидност (дегустација на нешто иако тоа не доаѓа од физички извор) и јасновидност (што вклучува или перцепција на духовни информации преку вашиот физички сетило за допир, или примање знаење преку чувство на емоција од него во вашето тело).

Подлабока вера

Еден од знаците за потпис на Разиел е искуство кое вклучува продлабочување на вашата вера. Бог често го испраќа Разиел на мисии за да открие нешто за себе што значително ја зајакнува верата.

Пирс и Крукс пишуваат за Разиел во Ангелите на Атлантида :

„Овој прекрасен ангел го задушува секој сомнеж, зашто Разиел е воодушевен од самиот фонт на Божјиотсоздавањето, и бара од нас да се заложиме дека целото искуство е изведено од верувањето во светите тајни. Ова ја осигурува Божјата свест во нас, бидејќи Разиел ја надгледува тајната одаја на нашето срце, знаејќи дека кога ќе избереме да влеземе во магијата на животот, превезите на илузијата се разделуваат, а она што е откриено му пркоси на рационалниот ум..."

Мистериите што ги открива Разиел ќе ја разбудат вашата љубопитност да дознаете повеќе за Бог -- изворот на целото знаење -- преку развивање поблиски односи со Бог.

Поголема креативност

Ненадеен наплив креативноста, исто така, може да биде знак дека Разиел ве инспирира, велат верниците. Разиел ужива да испраќа свежи, иновативни идеи кои одразуваат ново разбирање за нешто што претходно ви било мистерија.

Исто така види: Што е Светата тајна? Дефиниција и примери

Во неговата книга Молејќи се со ангелите , Ричард Вебстер пишува:

„Треба да го контактирате Разиел секогаш кога ви требаат одговори на непотребни прашања. Разиел особено ужива да им помага на оригиналните мислители да ги развијат своите идеи." Разиел е покровител на тајната мудрост и божественото знаење и чувар на оригиналноста и чистата мисла." се молите за негова помош.

Светлина на виножитото

Може да видите дека светлината во боја на виножито се појавува во близина кога Разиел ќе ве посети, бидејќи неговата електромагнетна енергија одговара на фреквенцијата на виножитото на ангелските светлосни зраци.

Доблеста вели во Ангели 101 дека Разиел има аура во боја на виножито, а Грег вели во Енциклопедија на ангели, духовни водичи и вознесени мајстори дека целото присуство на Разиел е шарена:

„Прекрасна жолта аура произлегува од неговата висока форма. Тој има големи, светло сини крилја и носи наметка од магичен сив материјал што изгледа како вртлива течност“. Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Хоплер, Витни. „Препознавање на Архангел Разиел“. Научи религии, 26 август 2020 година, Learnreligions.com/how-to-recognize-archangel-raziel-124282. Хоплер, Витни. (2020, 26 август). Препознавање на Архангел Разиел. Преземено од //www.learnreligions.com/how-to-recognize-archangel-raziel-124282 Hopler, Whitney. „Препознавање на Архангел Разиел“. Научете религии. //www.learnreligions.com/how-to-recognize-archangel-raziel-124282 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.