Како да направите читање восок од свеќа

Како да направите читање восок од свеќа
Judy Hall

Читањето со восок од свеќа е слично на читањето листови од чај, но наместо да читаме симболи и пораки формирани од влажните листови чај во вашата шолја, ние ги толкуваме капките од свеќа формирани во вода. Без разлика каков тип на алатки за гатање користите, потребни се два основни елементи: 1) Прашање и 2) Одговор.

Што ви е потребно

 • Чаша за плачење
 • Благословена вода
 • Свеќа/в се совпаѓа
 • Без белешка или хартија

Еве како

 1. Соберете ги потребните залихи (вода, сад за пржење, свеќа, кибрит, хартија и молив) за сесијата за читање восок од свеќи. Можете да користите вода од чешма или свежа вода. Ако водата е за пиење, тогаш треба да биде добра за читање на восокот од свеќа. Можете да користите речиси секаков вид контејнер наместо чинија за шкрипење. Најдобро е да користите чаша, сад или плитко јадење направено од природни материјали. Керамиката или стаклото се добар избор. Ако сакате, можете да користите и лушпа од абалон. Избегнувајте користење пластика или алуминиумски контејнери.
 2. Седете со вашите мисли. Медитирањето неколку минути пред да започнете ќе ви го постави расположението за тивко размислување. Запишете го вашето прашање на парче хартија или бележник.
 3. Наполнете го садот за плачење со чиста вода. Водата треба да биде ладна или собна температура. Седнете на маса со садот кој седи пред вас. Наизменично, можете да го ставите садот на подот ако сакате да седите во положба на лотос за време на вашиотчитање.
 4. Запали го фитилот за свеќа. Држете ја свеќата над садот, оставете восокот од свеќата да капе во водата. Не поместувајте го садот и не допирајте ја водата. Оставете ги восокот и водата природно да се измешаат. По неколку моменти изгаснете ја свеќата и оставете ја настрана.
 5. Седете тивко додека ѕиркате во водата за да го прегледате восокот што капе од свеќата. Внимавајте да ги погледнете формите и движењето на течноста на пловечките восок честички. Поединечни купчиња восок може да изгледаат како животни, предмети или бројки. Исто така, погледнете ги капењата како целина за да видите дали тие формираат целосна слика. Може да изгледа како парче апстрактно уметничко дело што зборува за вас. Дозволете му на вашето интуитивно јас да формира впечатоци за различните восочни формации. Мислите и впечатоците може да бидат минливи, затоа размислете да ги запишете кога ќе дојдат кај вас за идно испитување.
 6. Толкувањето помага: Броевите можат да означуваат денови, недели, месеци или дури години. Буквите можат да претставуваат индиции за името или местото на некоја личност. Кругот може да го означи крајот на циклусот, како што е завршен проект. Група точки може да укаже на група луѓе. Ако има една формација која седи на растојание од остатокот од капе, тоа може да претставува изолација или заминување на далечно патување. Не постојат правилни или погрешни начини за интерпретација на восокот од свеќа... забавувајте се со него!

Совети

 • Изберете боја на свеќа што е во контраст со бојатаод вашата чинија за да ги видите подобро восочните формации.
 • Колку повеќе вежбате, толку подобро ќе ги интуитирате одговорите на вашите прашања.
 • Депилацијата со свеќи може да се користи како сонце и месечина ритуал. Поставете го садот исполнет со вода на отворено под месечевата светлина преку ноќ за да ја впие лунарната енергија. На изгрејсонце или рано наутро читајте на отворено на сончева светлина.

Видете исто така

 • Dowsing
 • Fortune Cookies
 • Ouija Board
 • Руни за дланка
 • Тарот
 • Читање на листови од чај
Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Desy, Phylameana lila. „Како да направите читање со восок од свеќа“. Научи религии, 9 септември 2021 година, learnreligions.com/candle-wax-reading-1729540. Дези, Филамеана Лила. (2021, 9 септември). Како да направите читање восок од свеќа. Преземено од //www.learnreligions.com/candle-wax-reading-1729540 Desy, Phylameana lila. „Како да направите читање со восок од свеќа“. Научете религии. //www.learnreligions.com/candle-wax-reading-1729540 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.