Молитва за вашиот брат - зборови за вашиот брат или сестра

Молитва за вашиот брат - зборови за вашиот брат или сестра
Judy Hall

Често зборуваме за тоа како Бог нè повикува да се грижиме за нашиот брат во Библијата, но всушност, повеќето од тие стихови навистина зборуваат за грижата за другите луѓе. Сепак, нашиот однос со нашите вистински браќа е исто толку важен, ако не и повеќе, бидејќи тие се наше семејство. Нема никој поблизок од нашето семејство, вклучително и браќата. Во повеќето случаи живееме под ист покрив, го споделуваме детството со нив, имаме толку многу споделени искуства што тие најдобро нè познаваат, сакале ние или не. Затоа треба да се сеќаваме на нашите браќа во нашите молитви. Подигнувањето на нашите браќа и сестри кон Бога е еден од најголемите благослови што можеме да им ги дадеме, затоа еве една едноставна молитва за вашиот брат што може да ве поттикне да започнете:

Исто така види: Фрлете ја целата своја вознемиреност врз Него - Филипјаните 4:6-7

Примерна молитва

Господи, ти благодарам многу за се што правиш за мене. Ме благослови на повеќе начини отколку што можам да избројам и на многу повеќе начини отколку што веројатно знам. Секој ден стоиш покрај мене, ме тешиш, ме поддржуваш, ме штитиш. Ги имам сите причини да бидам благодарен за мојата вера и за начините на кои ме благословивте. Те молам да продолжиш да ме благословуваш и да ме водиш во мојот секојдневен живот. Сепак, тоа не е единствената причина поради која доаѓам пред тебе во молитва во овој момент.

Господи, денес те молам да го благословиш мојот брат. Тој ми е толку близок до срцето, а јас му го посакувам само најдоброто. Ве молам, Господи, да работите во неговиот живот за да го направите Аподобар човек Божји. Благословувајте го секој чекор што го прави за да може да биде светлина за другите. Водете го во вистинската насока кога ќе се соочи со правилен или погрешен избор. Дајте му ги пријателите и членовите на семејството кои ќе го упатат кон вас и што сакате за неговиот живот, и дајте му остроумен ум да знае кој му го дава вашиот совет.

Господи, Знам дека јас и брат ми не секогаш се согласуваме. Всушност, можеме да се бориме како ниеден друг. Но, ве молам да ги земете овие несогласувања и да ги насочите кон нешто што нè зближува. Барам да не се расправаме само, туку да се изнашминкаме и да станеме поблиски отколку што бевме порано. Исто така, ве замолувам да ставите поголемо трпение на моето срце за работите што тој ги прави, а кои вообичаено ме предизвикуваат. Исто така, ве молам да му дадете повеќе трпение во справувањето со мене и работите што ги правам за да го иритирам. Сакам да старееме со среќни спомени еден за друг.

И Господи, ве молам да ја благословите неговата иднина. Додека тој оди напред во својот живот, ве молам да го водите по патот што сте го изградиле за него и да му дадете радост во чекорењето по тој пат. Ве молам да го благословите со добри пријатели, колеги студенти и соработници и да му ја дадете љубовта што толку ја заслужува.

Исто така види: Дали на муслиманите им е дозволено да пушат? Поглед на исламските фатва

Ти благодарам, Господи, што си секогаш тука за мене и слушајќи ме додека зборувам. Господи, барам да продолжам да имамтвоето уво и дека моето срце е секогаш отворено за твојот глас. Ти благодарам, Господи за сите мои благослови, и нека продолжам да живеам живот кој те насмевнува и не ти дава ништо друго освен радост.

Во твоето свето име, се молам, Амин.

Дали имаш конкретно барање за молитва за сестра ти (или нешто друго)? Поднесете барање за молитва и слободно помогнете да се молиме за другите на кои им е потребна Божја интервенција и поддршка.

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Махони, Кели. „Молитва за вашиот брат“. Научи религии, 5 април 2023 година, learnreligions.com/prayer-for-your-brother-712174. Махони, Кели. (2023, 5 април). Молитва за вашиот брат. Преземено од //www.learnreligions.com/prayer-for-your-brother-712174 Mahoney, Kelli. „Молитва за вашиот брат“. Научете религии. //www.learnreligions.com/prayer-for-your-brother-712174 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.