Значења на тарот картички со меч

Значења на тарот картички со меч
Judy Hall

Мечевите од тарот обично се поврзуваат со елементот воздух и е костум што често укажува на моќ, промена и конфликт. Ако видите многу мечеви во читањето, тоа може да значи дека барателот бара решенија за проблемите поврзани со внатрешни или надворешни борби, како и потребата за цврсто и цврсто одлучување. Ајде да погледнеме што значат поединечните картички со меч кога се појавуваат од десната страна нагоре или обратно.

Кец на мечеви

Кец на мечеви

Ацето, или Еден од мечовите е – како и сите кецови и оние – знак на нови почетоци. Бидејќи Мечевите обично се поврзуваат со конфликти и раздор, кога ќе се појави Асот, тоа обично е знак на победа. Ако сте постигнале одреден степен на успех, тоа е затоа што сте го заработиле со вашата напорна работа и напори. Сега сета борба се исплатеше.

Бриџит кај Биди Тарот вели:

„Кецот на мечевите претставува период на голем увид и ментална јасност. Тоа означува „пробив“ или „аха“ момент кога одеднаш сте свесни разбирањето и менталното расудување го достигнуваат својот врв, а постигнувањето на целите одеднаш станува многу полесно. Имате ново разбирање за некое прашање што ве интересирало или, во поширока смисла, нов поглед на светот. Ова е совршено време за расчистете ја маглата што ве спречи да ја видите внатрешната вистина, за да можете сега да ја пресечете суштината на работата“.може да ја направи (или него) многу отпорна на промени.

Крал на мечевите

Крал на мечевите

Кралот на мечевите може да укаже на маж на позиција на авторитет, иако тоа не е секогаш машко; многу силни и овластени жени можат да бидат претставени од Кралот на мечовите. Оваа картичка исто така ја симболизира вистината, правичноста и честа. Во некои традиции, Кралот на мечевите упатува на личност која носи позиција на моќ - воен персонал или спроведување на законот, на пример. Како ова се однесува на вас и вашата моментална ситуација?

Кралот на мечевите, обратен

Слично како неговиот колега, Кралицата на мечевите, Кралот на мечевите во рикверц може да биде тесноград и крут. Тој е толку нефлексибилен што е многу тешко да се комуницира со него за какви било идеи што не се негови. Тој понекогаш може да се сретне како груб или осудувачки само поради сопствената неспособност да биде толерантен кон нови идеи, луѓе или концепти.

Пробајте го нашиот бесплатен водич за проучување на тарот!

Овој бесплатен водич за проучување во шест чекори ќе ви помогне да ги научите основите на читањето Тарот и да ви даде добар почеток на вашиот пат да станете успешен читател. Работете со свое темпо! Секоја лекција вклучува вежба Тарот на која треба да работите пред да продолжите напред. Ако некогаш сте помислиле дека можеби сакате да го научите таротот, но не сте знаеле како да започнете, овој водич за учење е дизајниран за вас!

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашатаЦитат Вигингтон, Пети. „Што значат картите со меч? Научи религии, 20 септември 2021 година, Learnreligions.com/sword-cards-meaning-2561575. Вигингтон, Пети. (2021, 20 септември). Што значат картичките со меч? Преземено од //www.learnreligions.com/sword-cards-meaning-2561575 Wigington, Patti. „Што значат картите со меч? Научете религии. //www.learnreligions.com/sword-cards-meaning-2561575 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитат

Ace of Swords, Reversed

Кога Ace of Swords е обратно, можеби се чувствувате успешни, но притискате премногу. Време е да седнете и да се смирите, оставете ги работите малку да се оладат. Во спротивно, ако продолжите да ја возите вашата точка дома, некој ќе се повреди. Оваа картичка во обратна насока, исто така, може да укаже на чувство дека другите луѓе можеби ве спречуваат од вашите цели - седнете и повторно проценете и дознајте дали проблемот е навистина со други луѓе или едноставно во вашата перцепција.

Two of Swords

Two of Swords

Кога се појавуваат Two of Swords, тоа често укажува на некој кој поставил емотивен ѕид како одбранбен механизам. На крајот на краиштата, ако изградите ѕид, тој може да ве спречи повторно да се повредите. Сепак, тоа исто така ве спречува да уживате во сите добри работи што може да ви се појават. Размислете дали вашата одбрана ве спречува да продолжите понатаму. Има ли некој кому треба да му ги отвориш вратите за да можеш да го пуштиш во твојот живот и твоето срце?

Исто така види: Бог никогаш нема да те заборави - Ветувањето на Исаија 49:15

Two of Swords, Reversed

Повторно, оделото на Swords се фокусира на конфликтот, само што овој пат Два меча е обратно, што покажува дека вашата прекумерна заштитност – било за себе или за другите – предизвика раздор. Научете се да бидете поотворени и повремено давајте им на луѓето корист од сомнежот. Разберете дека постои разлика помеѓу заштитата на оние што ги сакате изадушувајќи ги.

Three of Swords

Three of Swords

Ова е картичка на незадоволство. Тоа обично претставува болка во срцето и болка, често поврзано со неуспешни или борбени врски. Дали се случува љубовен триаголник? Дали вие – или вашиот љубовник – се чувствувате конфликтно околу тоа дали треба да има некој друг на сликата или не? Оценете ги романтичните врски и донесувајте одлуки за да ги подобрите кога ќе ја видите оваа картичка.

Three of Swords, Reversed

Кога вашиот Three of Swords ќе се појави обратно, тоа значи дека има надеж за спасување на она што е скршено. Отворете ги линиите на комуникација, обидете се да слушате повеќе отколку што зборувате, паметно користете ги зборовите и сосема е можно љубоморите и ситните расправии да се решат за добро.

Исто така види: Што би јадел Исус? Исусовата исхрана во Библијата

Four of Swords

Four of Swords

Се чувствувате истрошени, изгорени и едноставно отчукување? Размислете дали ја запалите свеќата на двата краја? Тоа е Четирите од мечеви кои зборуваат со вас! Емоционалната и физичката исцрпеност навистина можат да го направат својот данок на луѓето – треба да си дадете одмор и да најдете начин да се подмладите. Можеби не можете да земете еднонеделен одмор од работа, но можеби можете да земете едно попладне за да одите пеш од шумата. Не е практично да ги оставите вашите деца сами по цел ден, но можеби можете да ги оставите на состанок со пријателите, а потоа да се почестите со кафе со вашите пријатели. Дознајте што еда ве стресе, а потоа да смислите план како да добиете некакво олеснување.

Четири мечеви, обратно

Оваа картичка често укажува на некој кој бил измачуван од замор или болест, но сега е на пат кон закрепнување. Сепак, иако нашите тела физички се подмладуваат, често е тешко да го натераме нашиот мозок да напредува. Свртената четворка на мечеви ви кажува дека е време да станете и да се движите. Продолжете од која било болест што ве влечеше надолу – готово е и готово, и треба да гледате во иднината наместо да се задржувате на минатото.

Пет мечеви

Пет мечеви

Кога се појавува Петте мечеви, ова обично укажува на повредени чувства. Време е да ги поправите оградите и да признаете кога некому сте згрешиле. Понекогаш, оваа картичка може да укаже и на предавство – дали им верувате на сите што се околу вас? Треба ти? Поставувајте прашања за да сфатите што се случува, но запомнете дека тоа дискретно и внимателно ќе ве однесе подалеку отколку да навлезете со пушки.

Пет мечеви, обратно

Кога Петте мечеви се појавува обратно, тоа може да укаже на некој што нема да се откаже од расправијата, дури и кога победил! Борбата е завршена, вие ја кажавте својата поента и сите го знаат вашето мислење. Сега треба да продолжиш и да престанеш да тепаш мртов коњ... и не се радувај на победа.

Според Бриџит во Биди Тарот,

„Може да има инекои преостанати незадоволство по неодамнешна или мината расправија со некој близок. Имавте многу предизвикувачки и жестоки разговори заедно и сè уште негувате некои негативни емоции од овие дискусии. Ова може да биде сè уште нерешено и нерешено и ова само по себе влијае на вашата способност да создадете хармоничен однос.“

Шест мечеви

Шест мечеви

Иако мечевите обично симболи на конфликти и превирања, тие можат да бидат и позитивни. Шестте мечеви е една од тие позитивни карти – тоа е показател дека животот е во нагорна линија, сте ја преживеале битката и работите се подобруваат. Не само што вашите околности се станувате подобри, се развивате како личност и учите како подобро да се справите со проблемите со кои може да се соочите во вашиот живот.

Шест мечеви, обратно

Кога Шестот се појавува обратно, работите сè уште се подобруваат, но веројатно не толку брзо како што би сакале. Ова е добра можност да оцените како можете да направите промени за да ги забрзате работите. Има ли некој со кој треба да разговарате? Дејство што мора да се случи пред работите се вративте во нормала? Качете се и завршете го.

Седум мечеви

Седум мечеви

Седум мечеви обично укажува на измама. Некој не е целосно искрен со вас за нешто важно. Дали им верувате на сите што ги сакате? Дали е можно еден одчуваат тајни од тебе? Понекогаш оваа измама не е во вашиот личен живот, туку во вашиот професионален. Како се согласувате со соработниците? Дали некој ви шепоти зад грб, обидувајќи се да ја поткопа вашата улога?

Седум мечеви, обратно

Понекогаш кога луѓето не ни кажуваат работи, се чувствуваме надвор од јамката, фрустрирани и малку изневерени. Но, често, тој пропуст е едноставно превид отколку намерна злонамерност. Тоа е местото каде што се појавуваат Седумте мечеви, обратно. Разберете дека ако ве испуштиле, не е затоа што некој се обидувал да биде подлажен – тоа е затоа што едноставно не размислувале. Нема лоша намера овде.

Eight of Swords

Eight of Swords

Дали имате проблем да ги постигнете вашите цели? Осумте мечеви укажуваат дека тоа е вашиот сопствен страв од неуспех што ве кочи. Ако се плашите да пробате нови работи бидејќи можеби нема да ви успеат, никогаш нема да стигнете никаде. Прифатете го ризикот, преземете скок и скокнете веднаш за да направите работите да се случат сами за себе.

Осум мечеви, обратно

Свртените осум мечеви укажуваат на тоа дека одите напред. Научивте да се справувате со сопствените стравови и несигурности, а тие веќе не ве кочат. Покрај тоа, учите да бидете помалку фрустрирани со недостатоците на другите луѓе - ако сте на лидерска позиција, ова може да биде вредна кариеракорист.

Девет мечеви

Девет мечеви

Во многу гатачки традиции, Деветте мечеви се поврзуваат со ментална болест, ослабувачка депресија и огромна беда и тага . Ако немате со кого да разговарате за тоа што ја предизвикува таа внатрешна болка, треба да најдете некого веднаш. Разговарајте со пријател или член на семејството, но не чекајте повеќе. Мизеријата ќе се размножи само ако ја држите во шише. Исто така, запомнете дека товарите полесно се носат кога се делат.

Девет мечеви, обратно

Свртената девет меча е многу слична на исправената Девет мечеви, со тоа што укажува на потреба да комуницирате кога се чувствувате очајно. Сепак, оваа картичка во обратна насока е посилна и тоа значи дека можеби ќе ви треба професионално ниво на интервенција. Дали имате терапевт со кој можете да разговарате? Сега е време да се најде еден. Дали размислувате да се повредите? Веднаш побарајте помош. Оваа картичка е порака да не се одложува повеќе - времето е од суштинско значење!

Десет мечеви

Десет мечеви

Во многу традиции, Десетте мечеви е знак на тага. Смртта на саканата личност, крајот на врската или конечноста на нешто друго што е важно за вас, сето тоа укажува на Десетте мечеви. Често, тоа се гледа како картичка на болка и тага.

Десет мечеви, обратно

Се чувствувате мизерно? Сосема е можно тоанекој намерно се обидува да ви предизвика болка или штета, кога Десетте мечеви се појавуваат обратно. Погледнете околу себе и откријте кој има најмногу да добие со тоа што ќе ве натера да страдате.

Страница на мечеви

Страница на мечеви

Како и сите страници, Страницата на мечовите е картичка за гласници. Тоа значи дека е време да погледнете околу себе за да откриете што е најважно во вашиот живот. Исто така, вашиот ентузијазам и возбуда може да укажуваат на тоа дека ова е време на нови почетоци. Размислувате за започнување сосема нов потфат или врска? Страницата ви кажува дека ова можеби е добро време за тоа!

Page of Swords, Reversed

Обратна страна на Swords е исто така месинџерска картичка, но овој пат тој носи нешто помалку пријатни вести. Дали некој околу вас се однесува на начин кој е незрел, непредвидлив или импулсивен? Ако е така, избегнувајте ги тие луѓе, бидејќи тие ќе ве срушат и ќе ве спречат да продолжите напред. Држете ги на дистанца, или може да се најдете вовлечени во нивните негативни начини.

Витез на мечевите

Витез на мечовите

Витезот на мечовите е витешки, а неговата карта укажува на некој во вашиот живот кој е лојален, одлучен и силен убедувања. Дали е тоа вие или некој околу вас? Покрај тоа што означува личност, Витезот на мечовите може да биде потсетник дека треба да внимаваме на вистината... дури и кога не ни се допаѓа она што го гледаме.

Витез на мечовите, обратен

Во обратна насока, Витезот нè предупредува дека нашиот сопствен ентузијазам понекогаш може да доведе до повредени чувства кај другите. Дали вашата возбуда поради нешто ново ги прави вашите стари пријатели да се чувствуваат како да се оставени? Дали случајно оставивте некого од нешто затоа што не мислевте на неговите потреби, туку само на вашите? Ако сте го направиле ова по грешка, сега е време да го препознаете и да ги поправите вашите пропусти.

Кралица на мечовите

Кралица на мечовите

Кралицата на мечовите, како и другите дворски карти, може да претставува личност или концепт, во зависност од ситуацијата. Во многу читања, кралицата означува жена која е тврдоглава, но малку настрана, гледана и почитувана, но не секогаш пристапна. Понекогаш, тоа не е специфична жена, туку идејата дека можеби ги исклучувате луѓето, прикажувајќи ја сликата дека мислите премногу високо за себе. На другите можеби им се допаѓате, но тие можат да ве сметаат за застрашувачки само поради вашиот став. Научете да бидете поотворени. Ќе ве одведе многу подалеку отколку да бидете резервирани.

Кралицата на мечевите, обратна

Кога се појавува во рикверц, кралицата укажува на некој што е осудувачки и тесноград. Ова е некој кој одбива да слуша нови идеи - не затоа што таа (или тој) е против нив, туку поради сопствената нефлексибилност. Ова е личност која се држи до традицијата заради традицијата, и тоа
Judy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.