Како да го користите распоредот на тарот на келтскиот крст

Како да го користите распоредот на тарот на келтскиот крст
Judy Hall

Селтик крст

Распоредот познат како келтски крст е еден од најдеталните и најкомплексните намази пронајдени во заедницата Тарот. Добро е да се користи кога имате конкретно прашање на кое треба да се одговори, бидејќи ве води, чекор по чекор, низ сите различни аспекти на ситуацијата. Во основа, таа се занимава со едно прашање одеднаш, и до крајот на читањето, кога ќе стигнете до последната карта, требаше да ги поминете сите многу аспекти на проблемот што е при рака.

Исто така види: Хебрејски имиња за девојки (Р-З) и нивните значења

Поставете ги картичките по нумеричката низа на сликата. Можете или да ги ставите со лицето надолу и да ги вртите додека одите, или можете да ги поставите сите свртени нагоре од почеток. Одлучете пред да започнете дали ќе користите обратни картички или не – генерално не е важно дали го правите тоа или не, но треба да го направите тој избор пред да превртите нешто.

Забелешка: Во некои училишта во Тарот, картата 3 е поставена веднаш десно од картата 1 и картичката 2, на местото каде што е прикажана картата 6 на овој дијаграм. Може да пробате различни места и да видите кој најдобро функционира за вас.

Картичка 1: Querent

Оваа картичка ја означува личноста за која станува збор. Иако обично се работи за личноста за која се чита, понекогаш доаѓаат пораки кои се однесуваат на некој во животот на Querent. Ако лицето за кое се чита не мисли дека значењата на оваа картичка важат за него, тоа еможно е да се работи за некој близок или некој што им е професионален близок.

Картичка 2: Ситуацијата

Оваа картичка ја означува ситуацијата што е при рака или потенцијалната ситуација. Имајте на ум дека картичката можеби не се однесува на прашањето што го поставува Querent, туку на она што тој треба да го постави. Оваа картичка обично покажува дека има или можност за решение или пречки на патот. Ако има предизвик со кој треба да се соочите, честопати ќе се појави тука.

Картичка 3: Фондацијата

Оваа картичка означува фактори кои стојат зад Querent, обично влијанија од далечното минато. Сфатете ја оваа картичка како основа врз која може да се изгради ситуацијата.

Картичка 4: Неодамнешното минато

Оваа картичка означува настани и влијанија кои се понови. Оваа картичка често се поврзува со картичка 3, но не секогаш. На пример, ако картичката 3 покажува финансиски проблеми, картичката 4 може да покаже дека Querent поднел барање за стечај или ја изгубил работата. Од друга страна, ако читањето е генерално позитивно, картичката 4 наместо тоа може да ги одрази радосните настани што се случиле неодамна.

Картичка 5: Краткорочна перспектива

Оваа картичка покажува настани што веројатно ќе се случат во блиска иднина - генерално во следните неколку месеци. Тоа покажува како ситуацијата ќе се развива и ќе се развива, доколку работите напредуваат по својот сегашен тек, на краток рок.

Разбирање на влијанијата

Картичка 6: Сегашна состојба на проблемот

Оваа картичка покажува дали ситуацијата е на пат кон разрешница или стагнира. Имајте на ум дека ова не е конфликт со картичка 2, што едноставно ни дава до знаење дали има решение или не. Картичката 6 ни покажува каде е Querent во однос на идниот исход.

Картичка 7: Надворешни влијанија

Како пријателите и семејството на Querent се чувствуваат за ситуацијата? Дали има други луѓе освен Querent кои имаат контрола? Оваа картичка укажува на надворешни влијанија кои можат да имаат ефект врз посакуваниот исход. Дури и ако овие влијанија не влијаат на исходот, тие треба да се земат предвид кога ќе помине времето за донесување одлуки.

Картичка 8: Внатрешни влијанија

Кое е вистинското чувство на Querent за ситуацијата? Како тој или таа навистина сака работите да се решат? Внатрешните чувства имаат силно влијание врз нашите постапки и однесувања. Погледнете ја картичката 1 и споредете ги двете – дали има контрасти и конфликти меѓу нив? Можно е самата потсвест на Кверент да работи против него. На пример, ако читањето се однесува на прашање за љубовна врска, Кверент можеби навистина сака да биде со својот љубовник, но исто така смета дека треба да се обиде да ги реши работите со својот сопруг.

Картичка 9: Надежи и стравови

Иако ова не е сосема исто како претходната картичка,Картата 9 е многу слична по аспект на картичката 8. Нашите надежи и стравови често се спротивставени, а понекогаш се надеваме и на она од што се плашиме. Во примерот на „Кверент“ растргнат меѓу љубовникот и сопругот, таа можеби се надева дека нејзиниот сопруг дознал за аферата и ја оставил затоа што тоа го симнува товарот на одговорност од неа. Во исто време, таа може да се плаши од неговото откривање.

Картичка 10: Долгорочен исход

Оваа картичка го открива веројатното долгорочно решавање на проблемот. Често, оваа картичка ја претставува кулминацијата на другите девет карти заедно. Резултатите од оваа картичка обично се гледаат во текот на неколку месеци до една година ако сите вклучени останат на нивниот сегашен курс. Ако оваа картичка се појави и изгледа нејасна или двосмислена, повлечете уште една или две карти и погледнете ги во иста позиција. Можеби сите ќе се здружат за да ви го дадат одговорот што ви треба.

Други таротски намази

Чувствувате дека келтскиот крст може да биде малку за вас? Без грижи! Обидете се со поедноставен распоред како што е распоредот со седум карти, ромскиот намаз или едноставно извлекување со три карти. За оној што дава подетален увид, но сепак е лесен за учење, пробајте го распоредот на Пентаграм.

Исто така види: Што е Бруја или Брујо во вештерство? Цитирајте ја оваа статија Форматирајте ја вашата цитат Вигингтон, Пети. „Тарот: Селтичкиот крст се шири“. Научи религии, 5 април 2023 година, Learnreligions.com/the-celtic-cross-spread-2562796. Вигингтон, Пети.(2023, 5 април). Тарот: Селтичкиот крст се шири. Преземено од //www.learnreligions.com/the-celtic-cross-spread-2562796 Wigington, Patti. „Тарот: Селтичкиот крст се шири“. Научете религии. //www.learnreligions.com/the-celtic-cross-spread-2562796 (пристапено на 25 мај 2023 година). копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.