Огледало за плачење: Како да направите и користите едно

Огледало за плачење: Како да направите и користите едно
Judy Hall

Самхаин е време за сериозно гатање - тоа е време од годината кога превезот помеѓу нашиот свет и оној на духовите е најтенок, а тоа значи дека е совршена сезона да барате пораки од метафизичкото. Плачењето е една од најпознатите форми на гатање и може да се прави на различни начини. Во основа, тоа е практика на гледање во некој вид на рефлектирачка површина - како што се вода, оган, стакло, темни камења, итн. - за да се види какви пораки, симболи или визии може да се појават. Огледалото за плачење е едноставно огледало со црн грб и лесно е да го направите сами.

Исто така види: Што е хаос магија?

Изработка на огледало

За да го направите вашето огледало за шкрипење, ќе ви треба следново:

  • Проѕирно стаклена чинија
  • Матна црна боја за прскање
  • Дополнителни бои (акрилни) за украсување

За да го подготвите огледалото, прво, ќе треба да го исчистите. Користете кое било средство за чистење стакло, или за метод попријателски на Земјата, користете оцет измешан со вода. Откако стаклото ќе се исчисти, превртете го така што задната страна е свртена нагоре. Лесно испрскајте со мат црна боја за прскање. За најдобар резултат, држете ја конзервата неколку метри подалеку и прскајте од една на друга страна. Ако ја држите конзервата премногу блиску, бојата ќе се здружи, а вие не го сакате ова. Како што секој слој се суши, додадете уште еден слој. По пет до шест слоеви, бојата треба да биде доволно густа за да не можете да ја видите низ бојата ако го држите стаклото на светлина.

Откако бојата ќе се исуши, свртете го стаклото од десната страна нагоре. Користете ја вашата акрилна боја за да додадете украси околу надворешниот раб на чинијата - можете да додадете симболи на вашата традиција, магични сиџили или дури и вашата омилена изрека. Оној на фотографијата вели: „ Те повикувам покрај морето осветлено од месечината, стоечкиот камен и извитканото дрво, “, но твоето може да каже што сакаш. Оставете ги и овие да се исушат. Вашето огледало е подготвено за шкрипење, но пред да го користите, можеби ќе сакате да го осветите како што би било кој друг магичен предмет.

Да го користите вашето огледало за плачење

Ако вашата традиција вообичаено бара да фрлите круг, направете го тоа сега. Ако сакате да пуштате музика, вклучете го вашиот ЦД-плеер. Ако сакате да запалите една или две свеќи, повелете, но погрижете се да ги поставите за да не се мешаат со вашата линија на гледање. Седнете или стојте удобно на вашиот работен простор. Започнете со затворање на очите и усогласување на вашиот ум со енергијата околу вас. Одвојте малку време за да ја соберете таа енергија.

Авторката на Левелин, Маријана Бончек, препорачува да не „користете музика кога... плачете. Причината за ова е што музиката често може да влијае на визиите и информациите што ќе ги добиете. Ако треба да користите некој вид на звукот за да го блокирате шумот, предлагам да користите „бел шум“, како што е вентилаторот. Вентилаторот ќе го блокира шумот во позадина, но нема да се меша со визиите или информациите што ги добивате“.

Исто така види: Вовед во Лавејанскиот сатанизам и црквата на сатаната

Кога ќе бидете подготвени да почнете да плачете, отворете ги очите. Поставете се така што ќе можете да се погледнете во огледало. Гледајте во стаклото, барајќи шаблони, симболи или слики - и не грижете се да трепкате, добро е ако го правите тоа. Може да видите слики како се движат, или можеби дури и да се формираат зборови. Можеби ви се појавуваат мисли спонтано во главата, кои се чини дека немаат никаква врска со ништо. Можеби одеднаш ќе помислите на некој што не сте го виделе со децении. Користете го вашиот дневник и запишете сè. Поминете онолку време колку што сакате гледајќи во огледалото - тоа може да биде само неколку минути или дури и еден час. Престанете кога ќе почнете да се чувствувате немирно или ако се одвлекувате од секојдневни работи.

Кога ќе завршите со погледот во огледалото, проверете дали сте снимиле се што сте виделе, мислеле и почувствувале за време на сесијата на плачење. Честопати ни доаѓаат пораки од други области, а сепак ние често не ги препознаваме онакви какви што се. Ако малку информации немаат смисла, не грижете се - седете на нив неколку дена и оставете го вашиот несвесен ум да ги процесира. Шансите се, тоа ќе има смисла на крајот. Исто така, можно е да добиете порака која е наменета за некој друг - ако се чини дека нешто не важи за вас, размислете за вашиот круг на семејни пријатели и за кого може да биде наменета пораката.

Цитирајте ја оваа статија Форматирајте го вашиот цитат Вигингтон, Пети. „НаправетеA Scrying Mirror." Learn Religions, 27 август 2020 година, learnreligions.com/make-a-scrying-mirror-2562676. Wigington, Patti. (2020, 27 август). Направи огледало за плачење. Преземено од //www. Learnreligions.com/make-a-scrying-mirror-2562676 Wigington, Patti. "Make a Scrying Mirror." Learn Religions. //www.learnreligions.com/make-a-scrying-mirror-2562676 (пристапено на 25 мај 202 година ) копирајте цитатJudy Hall
Judy Hall
Џуди Хол е меѓународно реномирана авторка, учителка и експерт за кристали која има напишано над 40 книги на теми кои се движат од духовно исцелување до метафизика. Со кариера долга повеќе од 40 години, Џуди инспирираше безброј поединци да се поврзат со своето духовно јас и да ја искористат моќта на исцелителните кристали.Работата на Џуди е информирана од нејзиното широко познавање на различни духовни и езотерични дисциплини, вклучувајќи астрологија, тарот и различни модалитети на лекување. Нејзиниот уникатен пристап кон духовноста ја спојува античката мудрост со модерната наука, обезбедувајќи им на читателите практични алатки за постигнување поголема рамнотежа и хармонија во нивните животи.Кога не пишува или предава, Џуди може да се најде како патува низ светот во потрага по нови сознанија и искуства. Нејзината страст за истражување и доживотно учење е очигледна во нејзината работа, која продолжува да ги инспирира и ги зајакнува духовните трагачи ширум светот.